Tips voor een platte buik

Wil jij graag een platte buik? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dit te bereiken. Van het trainen van je hele lichaam tot het eten van veel groente en van voldoende water drinken tot genoeg slapen, er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om een platte buik te krijgen. In deze blog geven we je een aantal handige tips.

Train je hele lichaam

Veel mensen denken bij het trainen voor een platte buik direct aan het trainen van de buikspieren. Het is echter belangrijk om het hele lichaam te trainen. Zo bouw je meer spiermassa op, wat betekent dat je dag en nacht meer calorieën verbrandt. Hierbij is het verstandig om zowel op je beenspieren en rugspieren te trainen. Dit zijn namelijk de grootste spiergroepen en deze zullen het snelste meer spiermassa krijgen. Train ook de rest van je romp, en niet alleen je buik. Je zult er namelijk beter uitzien als je hele romp is getraind. Naast krachttraining is het ook verstandig om cardio oefeningen te doen. Doordat je meer calorieën verbrandt, zul je namelijk buikvet gaan verliezen. Train natuurlijk ook je buikspieren en houd er hierbij rekening mee dat je de bovenste buikspieren, de platte buikspieren, de onderste buikspieren en de buikspieren aan de zijkant van je lichaam traint.

Water drinken

Voldoende water drinken is heel goed voor je en bovendien bevordert het de verbranding van calorieën. Het drinken van water verhoogt namelijk de stofwisseling, waardoor je calorieën verbrandt. Drink dus regelmatig een lekker glas koud water.

Proteïne

Voor een platte, gespierde buik is het belangrijk om voldoende proteïne of eiwitten binnen te krijgen. Deze stoffen zijn namelijk belangrijk voor de aanmaak van spierweefsel. Je kunt proteïne of eiwitten binnenkrijgen door middel van shakes, of door bijvoorbeeld kip te eten.

Groente eten

Groenten zijn perfect als je een platte buik wil krijgen. Hier zitten namelijk heel weinig calorieën in, en toch zit je voller als je groente eet. Zo blijf je makkelijker van de ongezonde snacks af. Bovendien is groente gewoon heel gezond. Je krijgt namelijk gezonde voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen binnen.

Welk dieet voor platte buik

Veel mensen vragen zich af welk dieet voor een platte buik het beste werkt. Het is het beste om een dieet te vinden wat je makkelijk vol kunt houden. Zo hoef je echt niet alle lekkere dingen te laten staan, maar moet je wel een goede balans vinden. Vervang ongezonde maaltijden door gezonde opties, kies voor een gezonde portiegrootte en beweeg meer. Pak wat vaker de fiets naar je werk en neem gezonde snacks mee.

Boodschappen doen

Als je met honger boodschappen gaat doen, kom je hoogstwaarschijnlijk thuis met allerlei ongezonde producten. Doe je boodschappen dus vooral niet als je honger hebt, maar bijvoorbeeld in het weekend na het ontbijt.