Welke soorten nepnagels zijn er?

Hou je ook zo van mooie nagels en het ontspanmoment wanneer je dit in een nagelsalon laat doen? Bijvoorbeeld door de nagelstudio in Tilburg. Ben je aan het twijfelen over wat je nieuwe set nepnagels gaat worden? Weet je niet zo goed welke varianten er allemaal zijn? Geen zorgen, want in deze blog vertel ik je er graag meer over!

De gelnagels

Dit soort nepnagel, de gelnagel, wordt gemaakt met een hars van polymeer. Deze nagels worden in drie stappen op jouw nagel gemaakt. De eerste stap is de basecoat. Deze basecoat is een bescherming van jouw eigen nagel. De tweede stap is de coat, dit is de harde laag en eigenlijk de kunstnagel. De derde stap is de topcoat. Deze topcoat zorgt niet alleen voor een mooie schijn of een mat effect, maar hij beschermt ook je kunstnagel van beschadigingen. Tussen deze stappen worden je nagels steeds onder een UV-lamp gelegd. Dit moet om de base/top en de gewone coat uit te harden.

Een voordeel van dit soort nagels is dat het een natuurlijke uitstraling heeft en dat er geen chemicaliën vrijkomen. Helaas is het lastig om zelf deze variant kunstnagels te verwijderen. Het verwijderen van deze kunstnagels moet je laten doen in een nagelsalon bijvoorbeeld door de nagelstudio in Tilburg.

De acrylnagels

Dit is een van de meest bekende varianten van nepnagels. Deze variant wordt gemaakt door het combineren van een speciale vloeistof en een beetje polymeer. Al slijten deze nagels minder snel als andere varianten nepnagels er kunnen schimmels ontstaan onder deze soort nagels. Mocht je zwanger zijn is deze variant nepnagels ook afgeraden, omdat er tijden het plaatsen hiervan chemicaliën kunnen vrijkomen.

De Solar nagels

Heb je wel eens gehoord van deze variant kunstnagel? Nog niet? Dat is niet zo vreemd, want deze variant is ook niet zo bekend. De Solar nagel is eigenlijk een ander type acrylnagel. Net zoals de acrylnagels droogt deze ook aan de lucht en kunnen er schimmels ontstaan op je eigen nagels. Dit soort nagel is ook tijdens zwangerschap afgeraden. Deze Solar nagels en de acrylnagels zijn makkelijker te verwijderen in vergelijking met gelnagels.

Ik hoop je een beetje geïnformeerd te hebben over de verschillende soorten nepnagels, zodat je zorgeloos je prachtige nieuwe set nagels kan laten plaatsen. Geniet ervan!