Een golfblessure aan de pols

Wanneer je gaat golfen, krijgt jouw pols te maken met grote krachten en druk. Hierdoor kunnen breuken, ontwrichtingen, chronische instabiliteit of een overrekking van de gewrichtsband aan de duim ontstaan. Deze klachten hebben weer als gevolg dat jij jouw golfclub minder goed kan vasthouden doordat dit pijnlijk wordt. Een golfblessure zorgt vaak voor krachtverlies en bewegingsbeperking van de buig- en strekpezen van de vingers. Wil jij weten wat de precieze oorzaak is van deze blessure en hoe dit opgelost kan worden? Lees dan verder!

Wat is de oorzaak? 

Een golfblessure aan je pols wordt bijna altijd veroorzaakt door verkeerde grip, doordat je linkerhand te veel onder de club ligt of doordat er te veel spanning in je linkerhand zit. Ook kan de oorzaak overbelasting van de pezen en spieren zijn. De oorzaak van de blessure ontstaat meestal op het moment van afslaan, wanneer je een bal uit de zandbak slaat of bij te geforceerd slaan. Via handpolsexpert.nl kun je controleren of jij last hebt van een golfblessure of dat het toch iets ander is. 

Wat doen bij en golfblessure? 

Wanneer je denkt dat je een golfblessure hebt, kun je jouw pols het beste rust geven. Het is verstandig om tijdelijk niet te golfen of een andere sport waarbij je jouw handen veel gebruikt, zoals tennis, uit te gaan oefenen. Wanneer je voldoende rust hebt gegeven aan jouw polsen is het belangrijk om te gaan letten op de techniek die je gebruikt en op of je de juiste golfclub gebruikt. De lengte van de golfclub is een van de belangrijkste dingen, want deze bepaalt jouw houding tijdens het golfen. 

Wat kan een arts doen? 

Bandletsel wordt meestal met rust behandeld, doordat de arts een spalk zet. Bij simpel letsel duurt het tussen de zes en tien weken totdat het gewrichtsbanden in jouw vinger weer sterk genoeg zijn om te golfen. Wanneer je acuut letsel oploopt, duurt de genezing vaak wat langer. In het ergste geval is er een operatie nodig en hier hoort een langer traject bij.