Bent u slechtziend in het donker?

De wintertijd is aangebroken. De Sint is in het land en de eerste kerstliedjes zijn al weer hoorbaar. Het wordt steeds eerder donker en veel mensen zien slechter door de donkerte. Het kan zo zijn dat uw ogen op dat moment ook achteruit gaan en dat valt op. Zeker in deze tijd. Dit kan heel erg vermoeiend werken en ook leiden tot hoofdpijn. 

Hoe komt het dat wij in het donker slechter zien?

Wanneer het donker is, worden de pupillen groter en neemt de verstrooiing van het beeld toe. Dat is bijvoorbeeld bij lezen zo. Je ziet minder scherp. Om toch te kunnen lezen doet men vaak een lamp aan en dan is het zicht wel beter doordat de pupil kleiner wordt. Ook neemt vaak de verstrooiing toe wanneer de brillenglazen of contactlenzen niet meer de juiste sterkte hebben. 

Wat is verstrooiing van licht precies?

Verstrooiing is een verblindings- en stralenkrans effect dat u ziet bij bijvoorbeeld de koplampen van een auto. Bij een bril of lenzen die niet  meer juist zijn afgestemd, kan dit effect flink toenemen. Om dit te voorkomen zult u op tijd uw ogen moeten laten opmeten bij een opticien. Want uw wilt natuurlijk zowel overdag als ‘s nachts goed kunnen zien van dichtbij en veraf. 

Wie is er gespecialiseerd in slechtziendheid in het donker?

Veel opticiens kunnen u daarbij helpen, alleen zijn niet alle opticiens daar super gespecialiseerd in. Een opticien die dat wel is, is B-Optics. Bekijk hier de brillen van B-Optics in Etten-Leur. Zij hebben verschillende specialisten rondlopen die zorgen dat u de bril krijgt die u nodig heeft. Bent u slechtziend van dichtbij, maar ook veraf. Dat is geen probleem bij B-Optics, want zij hebben een uitgebreid aanbod multifocale brillen die ook nog eens geschikt zijn voor in het donker. Die moet u hebben, denkt u niet?