Miss Beauty of the Netherlands deelneemster: Miss Gelderland

Op zaterdag 9 september is het eindelijk zover: dan vindt de spannende finale van Miss Beauty of the Netherlands 2017 plaats. De winnares gaat Nederland vertegenwoordigen in de Filippijnen bij Miss Earth. Eén van de deelneemsters van Miss Beauty of the Netherlands is Jamie-lee Joannes, ook wel bekend als Miss Gelderland 2017.

De titel Miss Beauty

Jamie-lee werd in april uitgeroepen tot Miss Gelderland. Op dit moment strijdt zij voor de titel Miss Beauty Nederland, samen met 11 andere provinciale missen. Uit elke provincie komen 2 winnaressen: de missen van Miss Beauty of the Netherlands en Miss Teen of the Netherlands. Voor deze verkiezing zijn 3 hoofdwinnaressen: Miss Beauty of the Netherlands, de titel waar Jamie-lee voor strijdt, Miss Intercontinental Netherlands en Miss Teen of the Netherlands. De finaleweek van de verkiezing is van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september. De spannende finale is op zaterdag 9 september. Miss Beauty of the Netherlands staat voor de krachtige jonge vrouw die straalt vanbinnen en daardoor ook vanbuiten. Ze houdt van beauty, fashion, social media en sport.

Miss Gelderland

De deelneemster die we vandaag in het zonnetje zetten is Jamie-lee. Jamie-lee is 20 jaar en komt uit Doetinchem. Ze studeert Human Resource Management in Arnhem en werkt daarnaast bij WE Fashion in Doetinchem. Ze keek altijd al naar missverkiezingen op TV. Ze heeft kleine opdrachten gedaan, zoals modeshows, voor verschillende ontwerpers uit de omgeving van haar woonplaats. Jamie-lee won in april de titel Miss Gelderland. Het was de eerste keer dat ze meedeed aan een missverkiezing. Leuk om te weten is dat Jamie-lee tijdens de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing een mooie bos hairextensions gesponsord krijgt van Hairextensionsvoordeel.nl. Het gaat om hairextensions van Bighair.

Proces missverkiezing

Meedoen aan een missverkiezing is zeker geen peanuts en een heel proces. Er zijn verschillende dagen en rondes. Uiteraard gaat het erom hoe je eruit ziet. Je moet ervoor zorgen dat je outfit geweldig is en dat je haar en make-up perfect zitten. Ook je houding is belangrijk en er is een bikini ronde. Hoewel veel mensen denken dat alles draait om je looks, is dit zeker niet het geval. Tegenwoordig draait het er ook net zoveel om dat je vanbinnen mooi bent. Daarom moet je jezelf altijd voorstellen aan de jury en meerdere vragen beantwoorden, ook in het Engels. Ook zijn er verschillende uitstapjes, zoals sportdagen, en zet je je in voor een goed doel.

Tijdens de finale op 9 september zullen we zien of Jamie-lee de titel Miss Beauty of the Netherlands binnen zal slepen. De winnares van Miss Teen of the Netherlands zal Nederland gaan vertegenwoordigen bij Miss Teen International in de USA. Miss Intercontinental Netherlands zal afreizen naar India om Nederland te vertegenwoordigen bij Miss Intercontinental.