De beste kleding voor een fotoshoot

Heb je binnenkort een fotoshoot gepland staan? Bijvoorbeeld bij LINK Fotografie? Dan heb je vast al een outfit klaarliggen. Het is toch goed om nog even te checken of dit wel de juiste outfit is voor op de foto! Dit is namelijk afhankelijk van verschillende dingen. Je wil er natuurlijk wel goed uitzien op de foto en je kleding speelt daarbij een hele grote rol. Daarom geven we je graag een aantal tips voor de juist kledingkeuze!

Kies voor kleding die bij jou past

Natuurlijk wil je netjes op de foto staan, maar het is wel belangrijk dat je eruit ziet als jezelf. Als je altijd in een shirt, spijkerbroek en sneakers loopt, is het raar als je in een keer in een blazer en hakken op de foto staat! Je moet je namelijk fijn voelen in kleding om uiteindelijk leuk op de foto te staan. Je wil er natuurlijk op staan als jezelf!

Kies de juiste kleuren

Er zijn zeker een aantal kleuren die het niet goed doen op de foto. Een daarvan, die er met kop en schouders bovenuit komt, is knalrood. De meeste camera’s kunnen  hier niet goed mee omgaan waardoor alle details in je kleding verloren gaan en het een grote, rode vlek wordt. Natuurlijk is het ook niet handig om vloekende kleding aan te trekken. Neem hierin geen risico’s en kies altijd voor kleuren die goed bij elkaar passen. Het gaat daarnaast niet alleen om kleuren die goed bij elkaar passen, maar ook om kleuren in je kleding die goed bij de omgeving passen. Is de fotoshoot in een kleurrijke omgeving, kies dan zelf niet voor bonte kleding. Is de fotoshoot juist in een grijze, industriële omgeving, dan is het niet slim om zelf ook voor grijze kleding te gaan. Speel je liever op safe met je kleding, ga dan voor pastelkleuren en als je op de foto gaat met een hele groep, spreek dan een kleurenpalet af. Kies een kleur die iedereen wel in zijn of haar kast heeft hangen! Niet iedereen hoeft precies dezelfde kleur aan te hebben; het gaat om hetzelfde kleurenpalet.

Kies tijdloze kleding

Heb je een nieuwe broek gekocht met stoere strepen erop? Of een broek met grote gaten erin, en lijkt het je de perfecte look om mee op de foto te gaan? Denk er dan nog eens goed overna. Nu is die kleding misschien hip, maar je wil de foto nog steeds leuk vinden over 10 jaar, en dan wil je niet vol schaamte terugkijken naar een foto met “foute” kleding aan! Kies dus altijd voor tijdloze kleding, zoals een spijkerbroek en een blouse of t-shirt.

Laat teksten en patronen achterwege

Heb je een leuk shirt met een stoere tekst erop? Of wil je graag een blouse aandoen met fijne ruitjes erop? Dat is niet zo slim. Teksten kunnen namelijk aanstootgevend zijn, en zoals bij het punt hierboven besproken, ook erg tijdgebonden. Hele fijne ruitjes en streepjes kunnen een moire effect geven; het effect dat je krijgt als de camera die fijne ruitjes en streepjes niet kan verwerken. Je krijgt dan een soort regenboog effect wat niet weg te werken is!