Hulp nodig bij het afvallen? Ga naar je zorgverlener!

Veel mensen kampen met overgewicht. Het is vaak moeilijk om de eerste stap te zetten om dit aan te pakken. Het is echter belangrijk om iets aan overgewicht te doen. Voor je het weet, vliegen de kilo’s eraan. Afvallen is lastig dan aankomen! Overgewicht zorgt daarbij voor allerlei lichamelijke klachten. Vooral op latere leeftijd liggen diabetes en problemen met de gewrichten op de loer. Hoe kun je nu het beste afvallen? De belangrijkste stap is om een professional in te schakelen! Een zorgverlener zoals Zuidzorg kan hulp bij afvallen geven.

De Huisarts

De eerste zorgaanbieder die je op weg kan helpen is de huisarts. De huisarts kan onderzoeken of je wel echt last van overgewicht hebt. Daarnaast kan de huisarts de risico’s van het overgewicht in kaart brengen. Het is verstandig om te weten hoe erg de situatie is. In dat geval voel je zelf ook meer de druk om iets aan het overgewicht te doen. Vervolgens maakt de huisarts samen met jou een behandelplan. Een dieetadvies kan een goede hulp bij afvallen zijn. Ook kan bewegen voor gewichtsverlies zorgen. Daarnaast kan de huisarts je doorverwijzen naar andere zorgverleners.

De Diëtist

Een diëtist kan je helpen om af te vallen of om meer overgewicht te voorkomen. De beste manieren om af te vallen is door je eetpatroon aan te passen en door meer te bewegen. Een diëtist kan je helpen je eetpatroon aan te passen door middel van een dieetadvies. Samen met jou zal de diëtist bekijken wat je nu zoal op een dag eet. Vervolgens zal de diëtist op een verantwoorde manier een advies geven hoe je dit het beste kunt aanpassen. Daarbij wordt gekeken over welke termijn je wilt afvallen en de hoeveelheid gewicht die je wilt verliezen. Een diëtist kan net dat steuntje in de rug geven als je het zelf lastig vindt om met afvallen te beginnen.

De Obesitaskliniek

Wil je het intensiever aanpakken om meer overgewicht kwijt te raken? Dan kun je overwegen naar een obesitaskliniek te gaan. Een obesitaskliniek biedt een intensief programma om je te helpen je streefgewicht te bereiken. De nadruk in de deze programma’s ligt op het veranderen van je beweeg- en eetpatroon. Het is ook mogelijk om hier een chirurgische ingreep te laten plaatsvinden.

De Psycholoog

Vaak ligt de oorzaak van het overgewicht in psychische klachten. Doordat je je niet prettig voelt, ga je meer eten. Zodra je weet waar de oorzaak van je eetpatroon ligt, kan je deze oorzaak aanpakken. Een psycholoog kan je helpen deze psychische klachten te verhelpen. Als je immers de bron van het eetgedrag aanpakt, zul je minder de behoefte hebben om zoveel te eten. Zo zal je je herboren voelen! Welke zorgverlener je ook kiest, je staat er niet alleen voor. Bekijk nu welke zorgaanbieders er in jouw regio beschikbaar zijn.