Het geheim van langhoudende make-up

Alle make-up liefhebbers hebben het wel eens meegemaakt. ‘s Ochtends een uur besteed aan je make-up en dan tot de vervelende ontdekking komen dat het regent. Binnen de kortste keren zit de mascara niet meer op je wimpers, maar onder je ogen. Een drama voor elke vrouw. Dit probleem bestaat niet alleen wanneer het regent, ook als het erg warm is kan je make-up uitlopen. Met de stralende zon op je gezicht zweet je je make-up er zo af. Dit is natuurlijk hartstikke zonde van je moeite! Maar hoe zorg je er nou voor dat je make-up er zowel in de regen als in de zon goed op blijft zitten?

Waterproof

Een van de meest voor de hand liggende tips is het gebruik van waterproof make-up. Van de meeste producten bestaat ook een waterproof variant. Kies dus voor waterproof mascara, eyeliner en oogschaduw als het regent of juist heel warm is. Zo blijft je oogmake-up er mooi op zitten en stralen jouw ogen de hele dag door! Bovendien heb je geen last van geïrriteerde ogen. Uitgelopen make-up in je ogen is heel vervelend en kan je dag behoorlijk verpesten. Houd er wel rekening mee dat waterproof make-up er niet zo gemakkelijk af gaat met een normale make-up remover op waterbasis. Hiervoor zul je een wat vettere remover nodig hebben.

Primer

Ook kun je ervoor kiezen om een primer aan te brengen. Een primer is een basis die onder je make-up zit. Deze zorgt er niet alleen voor dat je make-up beter blijft zitten, het zorgt ook nog eens voor een mooie finish. Je foundation en blush zullen veel mooier uitkomen! Ook blijven deze de hele dag zitten en lopen niet snel uit. Er bestaan vloeibare, vaste en poeder primers. Probeer deze verschillende soorten eens uit en ontdek wat het beste bij je past! Let erop dat je je primer aanbrengt na je dagcrème, maar voor je foundation en de rest van je make-up.

Fixing spray

Het tegenovergestelde van primer is fixing spray. Een primer breng je voor je make-up aan, een fixing spray juist erna. Een fixing spray is eigenlijk niets meer dan een nevel die je over je make-up heen sprayt. Deze spray verfrist je gezicht en fixeert je make-up. Ook zitten er verschillende vitamines en mineralen in, waardoor je huid goed wordt verzorgd. Het is wel belangrijk om niet te veel make-up te dragen. Hoe meer make-up er op je gezicht zit, hoe meer je er ook af kan zweten. Kies dus voor een lichte foundation. Een bb-cream of getinte dagcrème zijn goede alternatieven voor foundation. Breng hier niet te veel van aan en fixeer deze achteraf. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen met een fijne, transparante poeder. Hierdoor blijft je make-up veel beter zitten!

Permanente make-up

Er zijn nog meer oplossingen voor uitgelopen make-up. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om permanente make-up aan te laten brengen. Dit wordt gedaan door middel van micropigmentatie. Een permanente eyeliner, PMU wenkbrauwen of PMU lippen, het kan allemaal. Het laten aanbrengen van permanente make-up heeft nog meer voordelen. Zo hoef je nooit meer uren voor de spiegel te staan om er fris en mooi uit te zien. Je wordt namelijk al wakker met prachtig geaccentueerde ogen. ‘s Avonds scheelt het ook behoorlijk wat tijd. Je hoeft je make-up namelijk ook niet meer af te halen! Natuurlijk kun je nouveau contour micropigmentatie  ook combineren met normale make-up. Als je een keer flink wil uitpakken, breng je gewoon wat extra make-up aan!