Wat voor winterjas moet ik kopen?

Na een warme nazomer is de temperatuur toch aan het dalen en zijn we weer begonnen met het aftellen naar kerst. Veel mensen gaan nu weer een winterjas kopen, maar waar moet je nu allemaal op letten en wat zijn de trends?

Waterdicht

Nederland is en blijft een regenachtig land, vooral in de wintermaanden. Het is dus makkelijk om een jas te hebben die waterdicht is, het is heel vervelend om ergens aan te komen terwijl je kleren onder je jas ook zeiknat zijn. Normale wollen jassen zijn niet waterafstotend, alleen als het een loden jas is.

Comfort

Een winterjas zul je heel vaak gaan dragen. Dat hij comfortabel is, is dan ook heel belangrijk. De kans is namelijk groot dat als de jas goed zit, je hem volgend jaar ook nog aan kan doen. Het grootste probleem is vaak dat mensen ondervinden dat de jas na een aantal weken niet meer zo fijn zit, dit komt vaak omdat het steeds kouder wordt en dat je dan met steeds meer of dikkere lagen naar buiten gaat. Als je een jas koopt doe dan ook altijd een check of hij met meerdere lagen eronder ook lekker zit.

Warm, maar niet te warm

Een winterjas koop je natuurlijk om het buiten warm te hebben in de wintermaanden, maar de jas moet niet té warm zijn. Je moet namelijk niet gaan zweten onder de jas. Goede jassen zijn vaak luchtdoorlatend, kijk goed naar de mix van stoffen waarvan de jas gemaakt is. Een jas van microvezel, pure wol of fleece kunnen vaak beter ademen dan jassen van acryl, nylon of polyester.

Duurzaamheid

Hier bedoelen we mee dat de jas tegen een stootje moet kunnen. Winterjassen zijn vaak redelijk flinke investeringen dus het is altijd fijn als je de nieuwe winterjas meerdere jaren kunt dragen. Probeer ook goed op de keurmerken te letten. Deze garanderen niet alleen de goede kwaliteit maar geven ook aan of de jassen onder eerlijke loon geproduceerd zijn.

Stijl

Het is tegenwoordig erg belangrijk om er goed uit te zien, het nadeel is dat trends en jouw persoonlijke stijl snel kunnen veranderen. Probeer daarom altijd een jas te kopen met een neutrale kleur. Grotere merken spelen hier vaak slim op in. Stone Island jassen zijn bijvoorbeeld erg populair, omdat mensen weten dat ze een kwaliteit jas kopen waar ze nog jaren mee door kunnen. Grote kans dat een Stone Island jas de komende jaren nog steeds goed combineert met allerlei soorten outfits.