Tips om er wakker uit te zien

Als je een avond een feestje hebt gehad, zul je er de volgende ochtend misschien niet al te fris uitzien. Weinig slaap is namelijk nooit goed voor je uiterlijk. Als je wakker wordt en je kijkt in de spiegel, zul je snel wat aan je uiterlijk willen doen. Wallen onder je ogen en vet haar doen namelijk niet veel goeds voor je. Met de juiste tips kun je er toch weer fris en fruitig uizien.

Wallen onder je ogen

Een van de manieren om er wakkerder uit te zien, is om de wallen onder je ogen weg te werken. Hiervoor kun je bijvoorbeeld speciale oogrollers gebruiken. Deze hebben een metalen bolletje wat koud aanvoelt en dus helpt tegen zwelling. Ook zitten er bepaalde ingrediënten in die de zwelling verminderen. Als je echt donkere kringen onder je ogen hebt, kun je hier een concealer op aanbrengen. Een lichte concealer onder je ogen geeft namelijk meteen een frissere uitstraling.

Basis

Met het wegwerken van je wallen heb je al een goede basis gezet voor je make-up, maar hier hoort natuurlijk nog meer bij. Een foundation laat je huid er egaler en minder vermoeid uitzien. Met een concealer kun je oneffenheden wegwerken. Als je niet zo houdt van foundation, kun je ook een getinte dagcrème gebruiken. Zo heb je verzorging en kleur in één. Om het geheel af te maken gebruik je een matterende poeder. Misschien zie je er na een nachtje doorhalen wat pips uit, hiervoor kun je een blush gebruiken. Hierdoor krijg je meteen een gezond kleurtje, wat je vermoeide gezicht goed zal doen.

Oogmake-up

Door de juiste oogmake-up aan te brengen, zul je er ook een stuk wakkerder uitzien. Als je bijvoorbeeld je wimpers krult en mascara aanbrengt, zullen je ogen groter lijken. Hierdoor zie je er al snel uitgeruster uit. Ook kan een lijntje langs de bovenste wimperrand een positief effect hebben op je vermoeide ogen.

Lipstick

Als je een mooi lipkleur aanbrengt, zal dit de aandacht naar je lippen trekken. Hierdoor vallen die wallen onder je ogen iets minder op. Zorg er wel voor dat de lippenstift er netjes opzit, zo ziet het er verzorgd uit. Een frisse, vrolijke lipstick zal je zeker goed doen. Het is slim om te kiezen voor een kleur met een blauwachtige ondertoon en niet met een oranje ondertoon. Hierdoor lijken je tanden namelijk witter.

Permanente make up

Ook kun je kiezen voor PMU van Nouveau Contour. Dit is een permanente make-up. Je kunt bijvoorbeeld  permanente eye liners, PMU lippen of PMU wenkbrauwen laten aanbrengen. Zo zie je er meteen veel beter uit als je wakker wordt. Ook kost het je veel tijd en kan het niet uitlopen. Het brengt dus veel voordelen met zich mee. Het is zeker de moeite waard om hier eens over na te denken.

Kleding

Natuurlijk hoort je kleding ook bij je uiterlijk. Als je echt donkere kringen onder je ogen hebt, kun je het beste niet kiezen voor zwarte of donkerblauwe kleding. Deze versterken de kleur van je donkere wallen alleen maar. Echter wil je ook niet op een bleek spook lijken, kies daarom kleuren die mooi staan bij je huid. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een printje, zodat de aandacht een beetje van je gezicht wordt afgeleid. Oorbellen en een ketting kunnen ook een goed effect hebben.

Kapsel

Na een nachtje stappen kan je haar er de volgende ochtend best eens een beetje vettig bijhangen. Misschien heb je er de volgende avond wel veel producten in moeten smeren om het mooi glanzend en in model te krijgen. Dat zul je nu wel merken. Een droogshampoo is hiervoor ideaal. Als je je kapsel snel schoner en frisser wil laten lijken en het meer volume wil geven, kun je er droogshampoo in sprayen. Dit doe je bij de aanzet van het haar, en je laat het even inwerken. Hierna moet je het goed inmasseren en uitborstelen. Hierna ziet je haar er al snel schoner en frisser uit.