De mooiste vlechten voor in je haar

Vlechten zijn weer helemaal hip! Een vlecht is zo gemaakt, en toch ziet het er supermooi uit. Er zijn heel veel verschillende soorten vlechten, waarmee je weer andere looks kunt creëren. In principe kan iedereen een vlecht in het haar maken, maar het is natuurlijk wel zo mooi als je haar lang is. Is je haar nu niet zo lang, dan kun je ook vlechten maken met hairextensions in! Dat ziet er prachtig uit en niemand die ziet dat het hairextensions zijn. Wij vertellen je graag wat de mooiste vlechten voor in je haar zijn.

De schuine vlecht

Is je haar pluizig of wil het gewoon niet zitten? Dan is de losse, schuine vlecht de ideale oplossing! Het ziet er lekker nonchalant uit en je haar blijft gewoon goed zitten. Het is erg makkelijk om deze vlecht te maken en als je deze al vaker gemaakt hebt, dan heb je er niet eens meer een spiegel bij nodig. Je doet al je haar aan één kant en begint gewoon met vlechten! Heb je aan de zijkant van je haar wat kortere haartjes, dan kun je ook al wat eerder beginnen met vlechten. Zo kun je het helemaal invlechten, zodat alles goed blijft zitten. Wanneer de vlecht af is, doe je er een elastiekje in zodat de vlecht blijft zitten. Ga je voor een stoere look, dan kun je, nadat je het elastiekje in je haar gedaan hebt, nog een wat plukjes los trekken.

Twee vlechten ingevlochten

Iets wat helemaal hip is, zijn de twee ingevlochten vlechten. Dit kan het beste als je lang haar op één lengte hebt. Je scheidt je haar in het midden en begint bij je voorhoofd met vlechten. Telkens als je een nieuwe slag maakt, pak je er weer een plukje bij. Zo ga je door tot je helemaal onderaan je nek bent. Daarna maak je de vlecht af. Dit doe je ook aan de andere kant. Ook hierin kun je zelf bepalen wat je look wordt. Ga je voor een strakke look, dan maak je de vlechten ook wat strakker. Ga je voor een nonchalante look, dan kun je tussendoor best wat plukjes ertussen laten.

De visgraatvlecht

Bovengenoemde vlechten waren allemaal met drie strengen, zoals de normale vlecht gemaakt wordt. De visgraatvlecht gaat echter met vier strengen, dit is dus een stapje moeilijker. Eerst verdeel je je haar in twee strengen. Vervolgens pak je een klein plukje van de ene streng en brengt die naar de andere streng. Dit doe je andersom ook. Ga zo door en je hebt een visgraatvlecht. Zo simpel is het!

Natuurlijk zijn er nog heel veel andere verschillende soorten vlechten, die je allemaal zelf kunt maken. Kijk bijvoorbeeld eens op YouTube naar wat tutorials. Succes!